Осіння обрізка, утеплення та обробка троянд

Осіння обрізка, утеплення та обробка троянд

Все про квіти

5 хв. 69

 (0)    0

Осіння обрізка, утеплення та обробка троянд.

Навіщо потрібна обрізка трояндам?

По перше правильна обрізка сприятиме правильному розвитку куща це стимулюватиме пишне цвітіння та здоровий вигляд рослини. Обрізкою ви формуєте правильну форму рослини: обрізаючи кущі, ви можете задати потрібний напрямок під час росту. Осіння обрізка допоможе стримати хвороби - під час обрізки ви вирізаєте старе або схрещене гілля в центрі росту куща, таким чином ви покращуєте проникнення сонячних променів та покращиться циркуляцію повітря між стеблами троянди. Таким чином рослина буде менш вразлива до грибкового ураження.

Ключовою роботою в догляді за трояндами в осінній період - це наведення ладу, необхідно видалити відцвілі квітки або хворе листя та провести обрізку.

Отже розпочнемо розбирати кроки нашої роботи:

Першим кроком буде: обрізка будь-якого мокрого, зморщеного від цвілого матеріалу від цвітіння троянд, це попередить гниття.

Другим кроком буде: Збір і знищення всього листя, на якому присутня ознака будь якої хвороби, це може бути чорна плямистість, чи цвіль або різні види іржі. Збір потрібно зробити також і на земельній ділянці, так як деякі хвороби перезимовують у верхньому шарі грунту на рештках рослин.

 

Третім кроком буде: Обрізка мертвих, та пошкоджених стебел. Якщо це сорт кущової троянди то видаляються схрещені стебла. Спробуйте щоб під час обрізки форма була з відкритим центром, щоб стимулювався вільний доступ повітря.

 

Четвертим кроком буде: Вкорочування стебел високим трояндам, щоб зменшити силу потоку вітрам під час зимувань кущів троянд, так як пориви вітрів взимку можуть бути великі, це може послабити та навіть пошкодити кореневу систему. Звертайте уваги що, під час обрізки стебла, обрізку роблять трохи вище від бруньок, спрямованих назовню.

 

П'ятим кроком буде: Обробка троянд після обрізки. Обробку роблять препаратами, які використовують в осінній період. Це може бути залізний купорос, чи мідний купорос, або медян екстра.

 

Шостим кроком буде: якщо це плетисті троянди то можна їх пригнути до землі та вкрити їх агроволокном, а якщо звичайні то у вертикальному положенні їх примотати в один чи два шари. Також можна зробити легеньке прикидання біля кореневої системи землею. Але навесні за настанням тепла все прибрати та розгорнути.

 

Для чого потрібне укриття

Укриття потрібно робити в один, два шари. Орієнтуватися потрібно на погодні умови та стан ваших троянд.

При зниженні температури вже за -3 градуси, сік в стеблах починає замерзати. Стебла під час морозу можуть травмуватись, стебла можуть розтріскуватися, можуть утворитися тріщини, які з часом заповнюється льодом.

У таких місцях пошкоджується епідерміс в стебла стає не захищена внутрішня тканина в такі ушкодження потрапляють збудники хвороби. А вже після настання тепла починається розвиватися з шаленими темпами.

Для чого потрібне сухе укриття:

Сухе укриття для ваших троянд слугуватиме своєрідним рятівником, яке рятуватиме ушкодженні низькою температурою троянди.  В осінньо зимовий період утримати троянди від ураження хворобою допоможе сухе укриття. У такому укритті сік з пошкодженого стебла буде швидко підсихати, і в подальшому сприятиме рубцюванню на пошкоджених стеблах. Отже що таке сухе укриття. Сухе укриття це своєрідний чохол з агроволокна чи будь якого матеріалу шо слугуватиме вам тентом. Перед укриттям таким куполом біля кореня куща роблять підгортання сухою землею, чи підсипають торфом або компостом або ж можна використати перегній підсипають заввишки у 35-40 сантиметрів. В укритті мають потребу не всі троянди. Більша кількість сортів та гібридів мають добру зимостійкість.     

 (0)    0

Ваш комментарий успешно отправлен. Спасибо за комментарий!
Оставить комментарий
Каптча
Комментарии Facebook